Trei segmente de drum național sunt blocate din cauza zăpezii

Trei segmente de drum național erau blocate în această dimineață, 28 ianuarie, din cauza zăpezii depuse. Este vorba despre segmentul R-31 care duce spre Tudora-Palanca, traseul M-3 în raionul Cahul, spre frontiera cu România, și drumul de acces către Portul Giurgiulești. Contactat de IPN, Sergiu Căpățână, șeful Serviciului Operativ din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, a declarat că pe aceste porțiuni de drum s-au format suluri de zăpadă. Drumarii intervin cu unitățile de tehnică din dotare pentru a remedia situația și a debloca circulația.

„Administrația de Stat a Drumurilor le recomandă tuturor participanților la trafic să-și echipeze mijloacele de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere. Să doteze automobilele cu cauciucuri (de iarnă), să fie în stare de funcționare toate sistemele, începând cu iluminare și terminând cu sistemele de răcire ale mijlocului de transport. Dacă deplasările, pe care le aveți planificate, nu sunt de strictă necesitate, vă recomandăm să vă abțineți până se va ameliora situația”, a menționat Sergiu Căpățână.

Serviciul operativ de informare al Administrației de Stat a Drumurilor activează în regim non-stop și poate fi apelat la numerele de telefon: (022) 22-55-30; (022) 74-89-61 și +37 360 477 117. În caz de dificultate, șoferii sunt îndemnați să sesizeze cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să apeleze Serviciul de urgență 112.

Inspectoratul General al Poliției precizează că este interzisă deplasarea pe anumite trasee locale, la Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Strășeni etc.

Din cauza vântului puternic, începând cu ora 07:00, a fost sistată activitatea feribotului de la Molovata, care face legătura între cele două maluri ale Nistrului.

Pe parcursul zilei de astăzi, 28 ianuarie, rămâne în vigoare avertizarea meteo cod portocaliu. Pe arii extinse sunt prognozate precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, cu vânt din nord de până la 15-20 m/s. Se vor forma depuneri de lapoviță și pe drumuri ghețuș.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/trei-segmente-de-drum-national-sunt-blocate-din-cauza-7967_1079330.html#ixzz6kr3cPucC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *