UE este ingrijorata ca miliardul furat din Molodva asa si nu a fost recuperat si se intreaba daca mai are rost sa finanteze tara noastra.

Uniunea Europeana vine cu un avertisment pentru Republica Moldova. Autoritatile de la noi ar trebui sa explice de ce miliardul furat asa si nu a mai fost recuperat, a declarat un oficial UE aflat in vizita la Chisinau. Demnitarul a precizat ca cea mai mare ingrijorare este ca cei vinovati nu au fost inca pedepsiti si ca in aceste conditii Moldova risca sa ramana din nou fara finantare.

Luc DEVIGNE, DIRECTOR ADJUNCT EUROPA SI ASIA CENTRALA, SERVICIUL EUROPEAN DE ACTIUNE EXTERNA: “Este timpul pentru actiuni. Deja de mult timp v-am tot sprijinit, am fost rabdatori. Stiti bine ca asistenta macrofinanciara este una conditionata, noi suntem atenti si la aspectele politice si vom analiza obiectiv actiunile guvernului.”

Luc DEVIGNE a declarat presei de la noi ca europenii s-ar fi asteptat la actiuni concrete in vederea tragerii la raspundere a celor vinovati.

Luc DEVIGNE, DIRECTOR ADJUNCT EUROPA SI ASIA CENTRALA, SERVICIUL EUROPEAN DE ACTIUNE EXTERNA: “Noi nu credem ca din punct de vedere legal nu se poate face nimic. Daca chiar asa si este, atunci este o problema cu statul.”

Iar institutia responsabila sa se ocupe de functionarea legii este Guvernul, precizeaza demnitarul. Daca lucrurile nu se schimba, toate facilitatile acordate tarii noastre ar putea fi suspendate.

Luc DEVIGNE, DIRECTOR ADJUNCT EUROPA SI ASIA CENTRALA, SERVICIUL EUROPEAN DE ACTIUNE EXTERNA: “Devine dificil pentru factorii de decizie din UE, Parlament si statele membre sa justifice de ce Moldova are nevoie de suport, daca tara insasi nu este in stare sa isi recupereze banii furati din ea.”

Cum de astazi programul cetateniei prin investitie reintra in vigoare, dupa expirarea moratoriului, europenii ne-au dat de inteles ca proiectul trebuie tratat cu suspiciune.

Luc DEVIGNE, DIRECTOR ADJUNCT EUROPA SI ASIA CENTRALA, SERVICIUL EUROPEAN DE ACTIUNE EXTERNA: “Nu vedem acest program compatibil cu regimul liber de vize oferit Moldovei, pe care tindem sa il consideram securizat.”

Zilele acestea, directorul adjunct pentru Europa si Asia Centrala in cadrul Serviciului European de Actiune Externa se va intalni cu mai multi functionari si politicieni de la noi.

sursa protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *