Ultimele detalii privind raspandirea coronavirusului in Republica Moldova.

Ministrul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Viorica Dumbraveanu, prezinta informatii actualizate privind controlul infectiei prin Coronavirusul de tip nou, la nivel national.

Stela GEORGHITA, REPREZENTANT OMS: „Infectia cu Covid-19 a primit o raspandire globala, majoritatea tarilor inregistreaza aceasta boala. Boala a trecut in faza de pandemie si un moment important este faptul ca noi nu avem imunitate la acest virus. Virusul cand nimereste in organism se multiplica si pana la aparitia simptomelor pot sa treaca 14 zile. In aceasta perioada putem sa nu avem semne clinice, dar reprezentam un pericol fata de alti oameni. Si de aceea trebuie sa pastram distanta sociala, sa stam acasa, caci asta permite sa intrerupem raspandirea virusului. Sa ne spalam pe maini si desigur sa monitorizam starea de sanatate. De aceea, apel catre toti, trebuie sa ne schimbam obiceiurile, sa ne gandim la comportament si sa stam acasa. Putem opri transmiterea fiind responsabili si solidari.”

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII, MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: „Avem 36 de cazuri confirmate. Distributia pe varsta este urmatoarea:

0-9 ani – 1 caz;

10-19 ani – 2 cazuri;

20-29 ani – 4 cazuri;

30-39 ani – 7 cazuri;

40-49 ani – 5 cazuri;

50-59 ani – 8 cazuri;

60-69 ani – 9 cazuri.

21 de cazuri sunt de import din Italia, Franta, Marea Britanie, Elvetia si Cehia si 15 sunt de transmitere locala.

Ce tine de starea de sanatate a pacientilor. La Spitalul Clinic „Toma Ciorba” avem spitalizate 31 de persoane. Trei sunt in stare grava, doua sunt cu stare satisfacatoare, iar la doi este o evolutie stare medie.

La Spitalul Clinic de Boli Contagiose pentru Copii sunt internati doi copii si avem o evolutie stare medie.

La Spitalul Clinic Republican este o persoana internata, starea de sanatate este satisfacatoare. Primul test efectuat este negativ si daca cel de-al doilea test va fi la fel negativ, persoana va fi externata.

Pe parcursul zile de ieri, la serviciul de ambulanta au fost inregistrate 2307 de solicitari si in cazul dat am avut 71 de suspecti.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *