Un bărbat din Glodeni, suspectat de coronavirus, a fost internat forțat cu intervenția polițiștilor

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Polițiștii din Glodeni au fost nevoiți să intervină pentru spitalizarea unui bărbat din Glodeni cu simptome asemănătoare infectării cu virusul Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari.

Bărbatul suspectat de coronavirus a refuzat să fie internat și a plecat liniștit prin locurile publice din localitate.

„Un cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. Pacientul absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea in instituția Medico-Sanitară specializată deplasându-se la domiciliu. Mai mult ca atât ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punîndu-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției(echipați corespunzător) persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații”, a declarat Ion Cojocari.

Un alt caz relatat de către președintele de raion este unul din pasagerii (cetățean al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău.
„Unul din pasagerii (cetățean al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane”, a relatat Cojocari.
Cotidianul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *