Vânătorii din raionul Fălești monitorizați de către oamenii legii

Angajații Inspectoratului de Poliție Fălești monitorizează vânătorii din raion și activitatea acestora. De la deschiderea sezonului de vânătoare și până în prezent, oamenii legii au desfășurat un șir de acțiuni complexe orientate la contracararea vinațului ilicit și supravegherea circulației armamentului din posesia civilă.

Astfel, au fost efectuate 46 de razii pe întreg teritoriu raionului și verificate 45 colective de vânători. În urma raziilor petrecute, au fost depistate două cazuri de braconaj, în urma cărora au fost intentate două cauze penale. Au mai fost depistate și ridicate trei arme deținute ilegal, șapte arme din posesia legală și documentate șase cazuri privind încălcarea regulilor de securitate la vânătoare.

Oamenii legii au efectuat și activități informative cu participarea colectivelor de vânători. În timpul întrunirilor, acestora le-au fost reamintite regulile de securitate în timpul vânătoriei, interdicțiile la mânuirea armelor de vânătoare și alte recomandări pentru evitarea incidentelor cu aplicarea armelor de foc în timpul vânătoarei.

Conform legii, vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă posedă permis de armă, carnet de vânător, autorizație individuală de vânătoare eliberată pe numele său de gestionar sau este înscris nominal de către organizatorul vânătoarei în autorizația colectivă de vânătoare.

Sursa: tvn.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *