Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat, astăzi, în fața Guvernului, Ministerului Interne și a Procuraturii Generale. Supărarea foștilor combatanți ține de felul în care camarazii lor au fost tratați de forțele de ordine, la Varnița, pe data de 15 noiembrie, în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale. Ei spun că au mers încolo pentru a monitoriza procesul electoral, dar în schimb, ar fi fost intimidați și bruscați de către polițiști.

Veteranii au ieșit din nou la protest, după ce, acum două zile, cereau demisia șefului adjunct de la IGP, Marin Maxian. De data aceasta ei au mers în fața Guvernului, a Ministerului de Interne și a Procuraturii Generale și au cerut demisia ministrului de Interne, Pavel Voicu. Ei spun că s-au săturat de citațiile pe care le primesc și cercetările la care sunt supuși. Unii dintre ei susțin că li se ascultă telefoanele, iar unele dosare în care sunt vizați nu au niciun temei legal.

sursa:https://tv8.md/2020/11/18/video-veteranii-din-nou-la-protest-zeci-de-veterani-au-manifestat-in-fata-guvernului-a-mai-si-a-pg/