Viorel Morari rămâne în libertate. Recursul procurorilor a fost respins

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor, care au contestat hotărârea primei instanțe. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari

Viorel Morari a fost reținut pe 19 ianuarie, fiindu-i înaintată o nouă învinuire. Șeful suspendat al PA este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento”.

Procurorii au înaintat un demers de aplicare a arestului preventiv în privința lui Viorel Morari, însă acesta a fost respins de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Viorel Morari a fost reținut și în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până la ultima reținere, acesta se afla sub control judiciar.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/viorel-morari-ramane-in-libertate-recursul-procurorilor-a-fost-7967_1079325.html#ixzz6kpAJWBI4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *